Szeptemberi Nyitott műhely

2015.09.24 18:52

"Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak..." A hosszú nyári szünet után ismét kinyitotta kapuit a Nyitott műhely. Már nagyon vártuk, hogy a pihenés után ismét összejöjjön a kis csapat, a szokott helyen, a szokott időben, hogy némi inni- és ropogtatnivaló mellett élménybeszámolót tartsunk. Természetesen most is az alkotások kapták a fő szerepet. Miléné Antós Gabriella horoglt munkáit elismeréssel forgattuk, csodáltuk. Gabi alkotásait is meglegyintette a modern kor szelleme, napjaink kedves mesefigurái is helyet kaptak a repertoárban. S hogy a versek se maradjanak el, Gabi egy régi kedves ismerősétől, Kozák Maritól, aki nem mellesleg igencsak elismert költőnő,hozott egy verset, a Variációk az őszre címűt. Meghallgattuk, átéreztük.

Tóthné Gábor Mónika újabb ötletes makramé, valamint horgolt technikával készült ékszereket sorakoztatott fel nekünk. Nem találtunk két egyformát, mindegyik darab kitűnt különlegességével. Mónika sem volt rest a nyáron, az ő munkáit a városnapi rendezvényünkön is lehetőség volt megtekinteni, illetve a szeptember 26-án megrendezésre kerülő Betakarítási ünnepen is találkozhatunk velük. Érdemes lesz megnézni!

Én egy aktuális őszi gyeremekversemet hoztam el a többieknek, melynek címe egyszerűen csak Ősz.

Ősz
Zörgő levelek,
gyertek gyerekek!
Pókhálón az ősz
sárkányt ereget.

Labda se pattan-
tegnap elkaptam,
hinta se röppen
fenn a magasban.

Rozsda lemarja
majd betakarja,
alszik a nyár most,
reccsen az ágya.

GGYM

Legközelebb október 12-én 17 órakor lesz Nyitott műhely a Ladányi Mihály könyvtárban, várjuk leendő új műhelyeseinket, hiszen hozzánk sosem késő csatlakozni.

 

 

Vissza