Októberi Nyitott műhely

2015.10.16 18:06

"Hűvös arany szél lobog, leülnek a vándorok..." Azt hiszem most már kijelenthetjük, hogy a Nyitott műhely immáron baráti körré nőtte ki magát. Már nem csak azért gyűltünk össze egy ázós-fázós hétfői napon hogy megmutassuk egymásnak alkotásainkat, hanem egy jó beszélgetés reményében is. 

Bak Imréné Marika néni új hobbijáról, a festésről beszélt, és mutatóba behozott néhány már elkészült képet is. Sokat dolgozott rajtuk, és pozitív energiája meg is látszik a festményeken.

Tóthné Gábor Mónika néhány lépéssel előttünk járt, hiszen őt már a karácsony szele legyezgette, miközben elkészítette ötletes, kedves kis karácsonyfa díszeit. 

Túriné Évike nagyon szereti a verseket, gyűjti is azokat,  és  szívesen kutakodik a régmúlt írott anyagában. Most egy archív Dévaványai Hírlapban talált, városunkról szóló verset olvasott fel nekünk. Köszönjük!

Miléné Antós Gabriella ismét kedves, színes horgolt figuráival örvendeztetett meg minket, közülük van olyan, mely köré már saját kis történet szövődött. 

Én egy saját versemet hoztam el a Nyitott műhelybe:

Este van
Szürkül az udvar
lábnyomaimmal
fosztom a fényt már…

pattan a labda
átalakulna,
pislog a hold, lám!

Halkul az utca,
majd betakarja
anyja az éjjel,

paplan alatt az
álmaim futnak
nézd, szanaszéjjel.
GGYM

Szó esett még egy Nyitott műhely kalendárium elkészítésének lehetőségéről is, erről a későbbiekben még írok majd. 

Legközelebb november 9-én találkozunk a Ladányi Mihály könyvtárban, amikor is már a tél üzenetét fújja felénk a szél...Várunk mindenkit, aki szeretne műhelytag lenni!

Vissza